Bebek Aldırma

Bebek Aldırma işlemi bildiğiniz üzere devam eden hamileliğin sonlandırılmasıdır. Tıbbi ismiyle kürtaj, rahimde yer alan fetüsün dışarı alınarak gebelik sürecinin bitmesidir. Her kadın için zor ve psikolojik etkileri olan kürtaj işlemi hamileliğin 10. haftasına kadar gerçekleşmektedir.  10. haftayı geçen gebeliklerde kürtaj işlemi yapılmamakla birlikte yapılması yasaktır.  Rahim içerisindeki dokuların dışarı alınması işlemi vakumlu kürtaj yöntemiyle gerçekleştirilir.  Ağrısız ve sızısız olan bu yöntem hastanın gün içinde hayatına devam edecek şekilde kanamasının az olmasına ve komplikasyon gelişmemesini sağlamaktadır. 

Bebek Aldırma Süresi 

Gebeliğin sonlandırılması yani bebek aldırma işlemi 18 yaşını doldurmuş,10. haftalık süreyi aşmayan kadınlara uygulanmaktadır.  Kadınların kendi istemiyle gerçekleşen operasyon için en avantajlı süre 5. ve 6. haftalardır.  Kürtaj için kliniklere ve doktor muayenelerine başvuran kadın hastalar öncelikle muayene olmak zorundadırlar. Yapılan testler ve ultrason sonucunda doktorun kürtaj için onay  vermesi halinde işlem belli bir tarih baz alınarak yapılmaktadır. 

Bebek Aldırma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kürtaj işlemi steril  ve hijyenik koşulların mevcut olduğu ortamlarda jinekologlar tarafından gerçekleştirilir.  Rahmin tahliye edilmesinin ardından hasta birkaç saat gözetim altında tutularak taburcu edilebilmektedir.  Bebek aldırma operasyonu sonrasında hastanın belli bir süre antibiyotik ve ağrı kesici kullanması önerilir. 2 hafta boyunca cinsel ilişkiye girilmemesi ve havuz gibi enfeksiyon kapma oranı yüksek olan toplu kullanım alanlarını kullanmaması istenir.